Veckomeddelande v 5

Klass 3

Allmän information:
Frånvaro och sjukanmälan sker via tempus. Vid planerad ledighet ska ledighetssansökan fyllas i som vanligt och lämnas till personal.
Eftersom vi bara har ett administrativt program för närvaro så fylls skoltiderna i även om man är ledig från fritids. Skriv gärna om ert barn ska gå hem själv så att det inte blir några funderingar.
Meddelande kring läxor och annat som kan vara svårt att svara på via tempus, skickas via mail, friskola@tolvmans.se eller till den pedagog det berör.

Vecka 9 och framåt så satsar vi på längdskidor. Vi hoppas att treorna kan åka slalom under denna tid.

KOM IHÅG VECKA 5
INFORMATION
Måndag Skridskor på Heden. Medtag hjälm och skridskor. Ha gärna utrustningen i väska eller tygpåse. Utrustningen åker bil, barnen promenerar.
Tisdag
Onsdag
Torsdag Träslöjd på Bergsviksskolan 08:30. Vi går härifrån kl. 08:10. Långdag för treorna till kl. 14:40.
Fredag
Veckobrev:
Det här blev en ovanlig vecka med många som var sjuka. Eftersom både vi och andra verksamheter hade personalbrist fick vi göra snabba ändringar från dag till dag. Därför ställdes bad, skridskor och slöjd in för olika klasser. Vi lyckades ta oss igenom veckan tillsammans trots allt och hann ändå med en hel del!

På matten jobbade vi vidare med att jämföra bråktal med olika nämnare. Vi startade upp ett arbetsområde om världsreligionerna kristendomen, judendomen och islam. Barnen ska nu själva få bli experter på en religion och sedan lära de andra allt de vet om sin religion.

Vi jobbade de flesta passen tillsammans med 2:orna den här veckan. Vi hade klassråd, grej of the day, sagor och problemlösning tillsammans. Ett gäng vandrande pinnar flyttade in till Tolvmans i veckan och passande nog handlade "Veckans grej" om dessa insekter!

Hoppas ni får en trevlig och frisk helg!
Läxa:
Läs- och skrivläxa kapitel 10. Kom ihåg att skriva noga med stor bokstav i början av meningarna! Öva på klockan hemma om du inte är säker på den!
Fritidsinformation:
Aktivitetstisdag:
Aktivitetstisdagen blev annorlunda än vad vi hade tänkt, det blev film istället för lekar.
Vi skjuter på önskemålet om lekar, det blir denna vecka istället!!
Två stycken lekar utomhus.
Man får prova på båda lekarna.
Stäng