Veckomeddelande v 39

Klass 3

Allmän information:
Tack för ett bra föräldramöte och tusen tack för att ni handlade fika!
Pengen går till vår skolresa som sker till sommaren!
Trivselgruppen vid Tolvmans friskola består av Julia Wester, Rebecca Häggbom, Ellen Pudas och Dina Vestlund.
100 kronor per familj som går till barnens höstfest, någon liten gåva till jul samt till gåva till pedagogerna på examen!
Swischa 100 kronor till 073-6832408 Rebecca senast den 15/10.

Bra att ha med extra kläder, det finns en back ovanför ert barns hylla.
Frånvaro och sjukanmälan sker via tempus.
Vid planerad ledighet ska ledighetssansökan fyllas i, lämnas till personal och efter beviljad ledighet fyllas i ledig på Tempus.
Meddelande kring annat som kan vara svårt att svara på via tempus, skickas via mail, friskola@tolvmans.se eller till den pedagog det berör.

0911-31440 telefon till skolan.
KOM IHÅG VECKA 39
INFORMATION
Måndag Utflykt till Jävre och Arkeologstigen. Medtag kläder efter väder. Vi tar med frukt. De som vill får ta med sig festis/varm choklad och något litet fika.

INGEN idrott i och med utflykten!

Läxhjälp på Tallhedskyrkan 13.30-16.00
Tisdag Bad. Medtag handduk, badkläder och schampo/tvål.

Läxhjälp på skolan.
Onsdag Slöjden börjar 8.30 på Bergsviksskolan, kom direkt dit eller gå med oss från Tolvmans 8.10. Meddela om ni åker direkt till Bergsviksskolan.

Långdag, treorna går till 14.40.
Torsdag Läxan lämnas in och ny läxa delas ut.
Fredag
Veckobrev:
I veckan har eleverna fått göra ett deltest på vad vi har jobbat hittills med i matematikboken. Som jag har förklarat för eleverna är testerna mest till för mig för att jag ska veta om jag behöver förklara på annat sätt och jobba mer med området. Vi har även gått in på kapitel två i matematikboken. Vi har hunnit jobba med hur addition och multiplikation hör ihop samt 5:ans och 10:ans multiplikationstabell.

På svenskalektionerna i veckan har vi jobbat med grekisk mytologi och stordåden. Detta eftersom var redovisning fredag och nästa vecka börjar vi med ett nytt område. Vilka fantastiska filmer, powerpoints och planscher de har arbetat med!

I veckan har vi jobbat klart med vilda djur på engelskan. Eleverna har fått intervjua kompisarna, ”Have you seen a monkey?” och ”Yes I have/No I have not.”. Vi har även förbättrat tiden på loopen som vi har kört, fråga gärna hemma om det. Det märktes att de har tränat på de engelska djuren i veckan, de satt som ett rinnande vatten.

Vi har nu jobbat färdigt med de sex enkla maskinerna. I veckan jobbade vi mer ingående med skruven och taljan/block. Fråga gärna hemma hur dessa fungerar.

Vi avslutade veckan med fadderläs och grej of the day. Veckans grej var Queen Elisabeth.

Trevlig helg! 😊
Läxa:
SV: Nyckel till skatten kapitel 5 - Skattjakten del 1. Läs gärna fyra gånger eller tills barnen är säker på texten. Är hen säker på texten efter två-tre gånger så läs i någon annan bok.
MA: Uppgifter på Bingel. Jag skickade med inloggningsuppgifterna någon vecka sedan. Kommer ni inte åt Bingel hemma så hör av er eller be eleverna komma på läxhjälpen så gör vi uppgifterna här.
ENG: Fort blir fel… För två veckor sedan hade jag skrivit att du skulle läsa/lyssna på boken ”Do you have a pet?” men jag hade lagt till boken ”Let’s look at the animals” på Polylino
Läste/lyssnade du på ”Do you have a pet?” förra gången så läser/lyssnar du på ”Let’s look at the animals” den här veckan!
Läste/lyssnade du på ”Let’s look at the animals” förra gången så läser/lyssnar du på ”Do you have a pet” den här veckan!
Skriv ner fem ord som var svåra på engelska.
Fritidsinformation:
Fritidsinformation:
Aktivitetstorsdag: Tipsrunda. Barnen får i små grupper gå en tipspromenad. Här gäller det att lyssna på varandra och enas om ett svar. En bra sätt
att öva samarbete. Ett dansstopp försöker vi också hinna med.

Stäng