Veckomeddelande v 5

Klass 3

Allmän information:
Kom ihåg att skicka med extra kläder och extravantar. Vårt förråd av lånekläder och vantar räcker inte till. :)
Veckorna 5 och 6 ska vi åka skridskor på Heden under våra idrottspass. Vi åker på tisdagar. Eleverna får själva bära sin utrustning dit och hem så ta med något bärvänligt som en ryggsäck att ha sakerna i. Vi duschar inte efteråt.
KOM IHÅG VECKA 5
INFORMATION
Måndag Läxhjälp på Tallhedskyrkan 13.30-16.00
Tisdag Skridskor på Heden. Ta med hjälm och skridskor och ev. en tunn mössa som ryms under hjälmen.

Läxhjälp på skolan.
Onsdag Syslöjd på Bergsviksskolan. Vi går från Tolvmans ca. 8.10. Lektionen börjar 8.30. Meddela om ert barn inte går med oss från Tolvmans.

Långdag, treorna går till 14.40.
Torsdag Läxan lämnas in och ny läxa delas ut.
Fredag Tema människokroppen i faddergrupper
Veckobrev:
Den här veckan har vi testat på att addera och subtrahera bråk med lika stora nämnare. Eleverna har även fått göra en ”diagnos” med Vad har jag lärt mig? om området bråk. Alla har lärt sig en hel del och klarade ”diagnosen” galant! Nästa vecka kommer vi börja med digitala klockan så vi tog tillfälle i akt att repetera den analoga klockan innan det.

Eleverna har fortsatt arbetat med sina grej of the day. Att skriva faktatexter har de löst utan problem, det svåra har varit att leta efter en tillförlitlig källa och välja ut relevant fakta. En elev är klar och fick avsluta veckan med att redovisa sin grej om Amazon kombi Vöcks. Vi har också jobbat i språkskrinet, där har uppgiften varit att skriva en återberättande text. Ofta skriver de berättelser i ”nutid” så det blev en utmaning att skriva i ”dåtid”.

På SO’n har vi läst ur boken Sveriges fantastiska historia om en familj på bronsåldern. Vi har också läst en bok om hällbilder samt att de har fått göra egna hällbilder. Väldigt uppskattat att få göra något praktiskt. Be eleverna visa hemma sina alster.

I engelskan i veckan har vi gjort en hörövning, tränat på att ha en dialog samt att träna på att skriva meningar. Eleverna har också förbättrat sin tid på lunch-loopen.

Vi avslutade som sagt veckan med en elevs grej men även fadderspel och bild med Mikael.

Trevlig helg! 😊
Läxa:
SV: Nyckeln till skatten kap. 18 - Övernattning. Läs så många gånger som du behöver, känner du dig säker på texten så välj någon annan bok att läsa så du ändå läser fyra gånger.
MA: Analoga klockan på Bingel eller på Skolplus alternativt på båda.
ENG: Eleverna har fått i uppgift att fråga hemma varje dag på engelska vad ni ska äta till middag. Jag har sagt att de ska använda frasen "what are we eating for dinner today?". Eleverna får skriva på en lapp vad ni äter som de kan ta med till skolan nästa vecka.
Fritidsinformation:
Fritidsinformation:
Torsdagsaktivitet:
Under fritidsmötet var det många som önskade lekar. Så därför blir det nu tre olika lekar.
Alla får prova på alla lekar.


Stäng