Veckomeddelande v 5

Förskoleklassen

Allmän information:
Kom ihåg att skicka med extra kläder och extravantar. Vårt förråd av lånekläder och vantar räcker inte till. :)
Veckorna 5 och 6 ska vi åka skridskor på Heden under våra idrottspass. Eleverna får själva bära sin utrustning dit och hem så ta med något bärvänligt som en ryggsäck att ha sakerna i. Vi duschar inte efteråt.
KOM IHÅG VECKA 5
INFORMATION
Måndag
Tisdag Skridskor på Heden. Ta med hjälm och skridskor och ev. en tunn mössa som ryms under hjälmen.
Onsdag
Torsdag
Fredag
Veckobrev:
I veckan har vi fortsatt med vårt arbete med drama. Vi har både haft dramaövningar samt lekt rollek. Denna gång var vi ute och lekte. Vi delade upp oss i två grupper efter vad vi ville leka. En grupp lekte Pokémon och en grupp lekte enhörningar och jägare. Det är spännande att få vara med och leka och se hur barnen genom olika idéer styr leken framåt.
I matten har vi avslutat arbetet med hälften och dubbelt. Vi kommer nästa vecka att påbörja ett nytt område som rör sig kring siffran 5 och 5- kompisar. Även vårt geografi arbete har vi avslutat. Nu har alla barn fått välja ett resmål som vi rest till via Google Earth. De har fått motivera varför de vill resa och om det är något speciellt de vill ta reda på kring resmålet. Vi har även fått prata om vad en stad är kontra land och världel.
På svenskan i stationer har vi arbetat med tokiga meningar och vi har tränat på att återberätta. Vi avslutade veckan med att arbeta med vattnets olika faser och gjorde olika experiment. I experimenten tränade vi på att göra en tes och berätta vad de tror kommer att hända för att sedan analysera vad som egentligen hände.
Hoppas ni får en skön helg!!!
sofia.pettersson@tolvmans.se
linda.lundkvist@tolvmans.se

Fritidsinformation:
Fritidsinformation:
Torsdagsaktivitet:
Under fritidsmötet var det många som önskade lekar. Så därför blir det nu tre olika lekar.
Alla får prova på alla lekar.
Stäng