Veckomeddelande v 39

Förskoleklassen

Allmän information:
Trivselgruppen vid Tolvmans friskola består av Julia Wester, Rebecca Häggbom, Ellen Pudas och Dina Vestlund.
100 kronor per familj som går till barnens höstfest, någon liten gåva till jul samt till gåva till pedagogerna på examen!
Swischa 100 kronor till 073-6832408 Rebecca senast den 15/10.

Bra att ha med extra kläder, det finns en back ovanför ert barns hylla.
Frånvaro och sjukanmälan sker via tempus.
Vid planerad ledighet ska ledighetssansökan fyllas i, lämnas till personal och efter beviljad ledighet fyllas i ledig på Tempus.
Meddelande kring annat som kan vara svårt att svara på via tempus, skickas via mail, friskola@tolvmans.se eller till den pedagog det berör.

0911-31440 telefon till skolan
KOM IHÅG VECKA 39
INFORMATION
Måndag
Tisdag Idrott tillsammans med ettorna.
Onsdag
Torsdag
Fredag
Veckobrev:
En tuff start på veckan med måndag och skolfotografering. Var lite förvirrande för oss allihopa men vi tog oss igenom dagen med lite trötta, oroliga och stimmiga barn eftersom att inget var som det brukar vara.
Äventyret gav oss i veckan två belöningar i form av guldmynt men även en del av en bild, som var i pusselbitar, på kidnapparen av Milly . Vi börjar närma oss slutet och det är ganska passande eftersom det blir lite kallare och ruggigare ute. När äventyret är slut kommer vi dock ändå fortsätta att prioritera utevistelse och rörelse.
Vid den fria leken har det varit varierande aktiviteter som barnen har valt att göra. De har byggt med lego, lekt med playmobil och byggt upp en värld med olika naturmaterial, pärlat pärlplattor och tillverkat armband. De har spelat olika spel, de har ritat, de har lekt olika rollekar samt varit ute i kojorna och även lekt olika organiserade lekar som kull och rövarskogen.
På Grej of the day hade vi om sjöhästar och barnen var väldigt nyfikna och fokuserade. Detta visade dom även när vi arbetade om hösten och då vi pratade om varför vi har dom olika årstiderna. Vi visualiserade jordens rörelse i förhållande till solen med hjälp av ballonger och det kom många intressanta tankar om detta.
På idrotten lekte vi lekar som barnen önskat och på bilden var det kladdkritor och monster som gällde. Sen har vi även börjat arbeta med språklig medvetenhet och språkutveckling, vilket vi i överlag kommer att ge mycket utrymme för.
Hoppas ni får en skön helg!!

sofia.pettersson@tolvmans.se
linda.lundkvist@tolvmans.se

Fritidsinformation:
Fritidsinformation:
Aktivitetstorsdag: Tipsrunda. Barnen får i små grupper gå en tipspromenad. Här gäller det att lyssna på varandra och enas om ett svar. En bra sätt
att öva samarbete. Ett dansstopp försöker vi också hinna med.


Stäng