Veckomeddelande v 5

Förskoleklassen

Allmän information:
Frånvaro och sjukanmälan sker via tempus. Vid planerad ledighet ska ledighetssansökan fyllas i som vanligt och lämnas till personal.
Eftersom vi bara har ett administrativt program för närvaro så fylls skoltiderna i även om man är ledig från fritids. Skriv gärna om ert barn ska gå hem själv så att det inte blir några funderingar.
Meddelande kring läxor och annat som kan vara svårt att svara på via tempus, skickas via mail, friskola@tolvmans.se eller till den pedagog det berör.

VIKTIGT! För F och 1 så kommer idrotten under de veckor vi har skridskor (3,4,5,6) att ske på tisdagar första passet.

Vecka 9 och framåt så satsar vi på längdskidor. Vi hoppas att treorna kan åka slalom under denna tid.
KOM IHÅG VECKA 5
INFORMATION
Måndag
Tisdag Skridskor på Heden. Medtag hjälm och skridskor. Ha gärna utrustningen i väska eller tygpåse. Utrustningen åker bil, barnen promenerar dit ca 08:30.
Onsdag
Torsdag
Fredag
Veckobrev:
I veckan har vi anpassat oss efter den rådande situationen och fokuserat på leken och att barnen ska vara trygga. Alla barn i förskoleklassen har lekt tillsammans och Rönnbäret har förvandlats till ett Spa. Barnen har bemannat reception, frisersalong, manikyr och massage. Fantasin har flödat och de har haft väldigt roligt tillsammans.

Vi har också haft en Gotd om diamanter, barnen visar stor nyfikenhet och delar gärna med sig av egna kunskaper. På Gotd tränar vi på att skriva rubrik, en kort mening samt rita en bild. Vi upplever att det är ett uppskattat arbetspass. På bilden har vi skapat abstrakta mönster genom att måla med flaskfärg och snöre.
I veckan har vi haft idrott på skolgården och lekt lekar och dansstopp. På matematiken har vi spelat ett matematikspel på Ipad och på svenskan har vi berättat sagor för varandra med hjälp av sagotärningar samt lyssnat på böcker i Ugglo.

Det är ett stort rörelsebehov i den här åldern men vi tränar på att kunna sitta korta stunder och fokusera. Vi fortsätter jobba med att få samlingarna att fungera bra. Vi tränar på att räcka upp handen när man vill säga något, lyssna på varandra och sitta upp så att man ser på den som pratar både kompisar och pedagoger.

Barnen har anpassat sig bra i veckan och hela gruppen har lekt tillsammans större delen av den fria tiden vilket känns jätteroligt!

Vi önskar er alla en fin helg!

sofia.pettersson@tolvmans.se
linda.lundkvist@tolvmans.se
Fritidsinformation:
Aktivitetstisdag:
Aktivitetstisdagen blev annorlunda än vad vi hade tänkt, det blev film istället för lekar.
Vi skjuter på önskemålet om lekar, det blir denna vecka istället!!
Två stycken lekar utomhus.
Man får prova på båda lekarna.
Stäng