Veckomeddelande v 15

Klass 1

Allmän information:
Tolvmans Friskola följer händelseutvecklingen och de riktlinjer som utfärdas av aktuella myndigheter i Sverige, vi följer även hur de övriga skolorna i kommunen agerar i frågan. I dagsläget utfärdar vi inga egna regler eller restriktioner utöver dem som ges av respektive myndighet. Vi förstår den oro som finns och det är fullt naturligt att många människor oroar sig över denna utveckling och det tar vi på största allvar. Vi uppmanar alla att vidta de försiktighetsåtgärder som de nationella folkhälsomyndigheterna rekommenderar. Vid symtom liknande de för covid-19 ska man kontakta 1177 och stanna hemma.
Vad som händer på påsklovet och aktuella öppettider för fritids kommer hem på mail under skärtorsdagen.

Ring 31440 eller maila friskola@tolvmans.se vid sjukfrånvaro, schemaändringar mm. Den mailen ser all personal!
KOM IHÅG VECKA 15
INFORMATION
MåndagTa med läsläxa till skolan!
Tisdag
Onsdag
TorsdagSkolan slutar 12:00. Fritids efter inlämnade tider.
FredagLångfredag
Veckobrev:
Så trevligt det är att vara tillbaka och träffa era guldklimpar!
Vi har arbetat intensivt i veckan med bland annat tiotalsövergångar och problemlösning i matematik. På svenskan har vi rättat och renskrivit våra personbeskrivningar till monsterteckningarna som vi tillverkat, På SO/NO har vi bland annat tillverkat egna "raketer" samt målat och börjat skriva faktatexter i par. Dessa faktatexter handlar om planeterna och solen.
Vi har även prövat att logga in på ugglo.se som är en digitalt bibliotek med inlästa böcker för skolan. Vi hade tyvärr lite internetstrul just då men logga gärna in hemma och läs! :) Eleverna skrev av koden och har man tappat bort den står den på tavlan i klassrummet!
Vi har under veckan startat med "veckans mattemål". Har man varit sjuk, bortrest eller av annan anledning inte hunnit det man ska under veckan får man ta hem matteboken på fredag. Man ska ta tillbaka boken till på måndag! Jag kommer att maila er föräldrar ifall ert barn är sjuk på torsdag och de behöver få hem boken och räkna, är de på skolan så skickas boken hem vid behov. Fråga gärna så de inte glömmer bort att räkna! Ifall ingen i familjen har möjlighet att svänga förbi och hämta boken vill jag att ni hör av er så jag kan agera brevbärare! :)
Läxa:
Ingen speciell läxa från mig men ett valfritt påskbingo delas ut på torsdag!
Ett tips är annars att logga in på ugglo.se och läsa, läsa, läsa! :)
Fritidsinformation:
Tisdagsaktivitet: "Väljapyssel" - barnen får välja ett pyssel, vi arbetar med kreativitet och skapande!
Stäng