Veckomeddelande v 16

Klass 1

Allmän information:
Vårvintern är här med både varmt och kallt väder, det är bra att ta med extrakläder och vantar (märkta).
Tänk på att barnen som kommer 8:00-8:20 är klädda och klara för uterast.

På grund av denna epidemi måste vi fortsätta att minimera antalet besök till skolan, men ni kan alltid nå oss via telefon och mail. Vi uppskattar verkligen att att ni inte kommer in i byggnaden utan lämnar och hämtar ute även om vi saknar den dagliga kontakten med er.

Ring 31440 eller maila friskola@tolvmans.se vid sjukfrånvaro, schemaändringar mm. Den mailen ser all personal!

Vi tvättar händerna, håller avstånd, samt att vi fortsätter med idrott ute.
KOM IHÅG VECKA 16
INFORMATION
Måndag
Tisdag Bad- ta med handduk, badkläder, schampo samt duschcrème.
Onsdag
Torsdag Idrott ute.
Läxan lämnas in och ny skickas hem!
Fredag
Veckobrev:
En vecka tillsammans med era guldklimpar som gick rasande fort!
Vi har under veckan som gått arbetat med problemlösning på matematiken. De fick bland annat i par skriva egna uppgifter som vi i helklass fått lösa. Vi löste uppgifter som handlade om hur många bananer apan åt upp, hur mycket pengar som fanns kvar på kortet när man betalat för sin bil o.s.v. Det svåra var ofta inte att räkna ut problemet utan att skriftligt visa hur man räknande ut uppgiften.
Vi har under veckan även jobbat med läslistor av nonsensord i syfte att blir säkrare på avkodningen samt så har nästan samtliga elever gjort DLS bas som är ett diagnostiskt läs- och skrivprov för åk 1.
På gympan hade vi stationer utomhus i det sköna vädret.
Hälsningar från Camilla och Linda.
Läxa:
Alla elever har minst 1 kapitel i läsläxan och sedan har de själv fått välja vad andra delen av läxan skulle bestå av. Jag skickade med en liten lapp i varje plastficka. Hör av er om ni har några frågor! Det var några som inte lämnade in läseboken i torsdags, jag tar för givet att boken är hemma men hör av er ifall inte fallet är så! :)
Fritidsinformation:
Aktivitetstisdag: Förra tisdagens snöiga väder gjorde att vi valde film i stället för att steka slobben (en slags fläskpannkaka)! Denna tisdag
gör vi ett nytt försök att steka våran "slobbe" utomhus.
Stäng