Veckomeddelande v 20

Klass 2

Allmän information:
Bra att ha med extra kläder, både tunna och tjocka, det kan vara blött samt att vädret kan variera under dagen!
Frånvaro och sjukanmälan sker via tempus. Vid planerad ledighet ska ledighetssansökan fyllas i som vanligt och lämnas till personal och sedan fyllas i ledig på tempus!
Helgen vecka 21 är det lovdagar, fyll i så snabbt som möjligt hur ditt barn ska vara hos oss!!!
Eftersom vi bara har ett administrativt program för närvaro så fylls skoltiderna i även om man är ledig från fritids. Skriv gärna om ert barn ska gå hem själv så att det inte blir några funderingar.

Tempus fungerar bra från vårt håll och vi hoppas att det fungerar för er oxå :)

Meddelande kring läxor och annat som kan vara svårt att svara på via tempus, skickas via mail, friskola@tolvmans.se eller till den pedagog det berör.
KOM IHÅG VECKA 20
INFORMATION
Måndag Utegympa
Tisdag
Onsdag Sista badet. Ta med badkläder+handduk+tvål/schampo.
Torsdag Läxan lämnas in!
Fredag
Veckobrev:
I veckan har vi tränat när ord stavas med e eller ä. Eleverna har fått träna på skriva ord, leta efter felstavade ord och vi har pratat om att ord kan få en annan betydelse om man skriver med e eller ä.

Tillsammans med treorna har vi tränat på att skriva avslut på berättelser. De har fått färdiga börjor att skriva till. Vi har pratat om vad man kan skriva för slags slut. Alla berättelser slutar inte lyckliga, en del berättelser slutar med en sensmoral medan andra kan sluta med en cliffhanger.

På matematiken i veckan har vi jobbat med uppställningar. Vi har jobbat med addition med både en och två minnessiffror. Vi har också jobbat med subtraktion och växling. Det är lite klurigt så vi fortsätter träna vidare på det. Eleverna har också fått spela ett positionssystem-spel. På tre kast med en tärning skulle de först få störst tal, sedan minst tal och sist närmast 500. Vi testade också att slå sex gånger och göra en uppställning, samma sak där så skulle de först få störst tal, sedan minst tal och sist närmast 500.

På No’n har vi fortsatt att jobba vidare med våra solrosor. Vi har ryckt bort några av skotten som kommit och sparat den ”starkaste” i varje kruka. De har också fått skriva i sin planteringsdagbok om vad vi har gjort. I veckan har vi också fått klassrums-djur! I onsdags kom äntligen leveransen av våra fjärilslarver. Vi ska följa och lära oss om fjärilar och fjärilens livscykel: ägg – larv – puppa – färdig fjäril.

I veckan har vi haft fadderverksamhet. Temat har varit ”Förr i tiden”. Eleverna har sett korta filmer från förr och pratat om hur det var för ca. 100 år sedan. Eleverna har också fått leka lekar som de lekte förr i tiden.

På engelskan har vi jobbat vidare med mat-ord. De har fått se ett avsnitt av Pick a Colour och vi har tränat på att fråga varandra ”What’s your favorite food?”.

Det var vikarie på badet i veckan och de fick massor med beröm, både att de är duktiga i vattnet men också på att lyssna och hålla ner ljudnivån.

Trevlig helg! 😊
Läxa:
Sv: kapitel 22 - Fördröjning
Ma: Eleverna har fått med ett arbetsblad hem, de ska göra båda sidorna. En del har fått ett arbetsblad med en sida som de ska göra samt att de får göra 1-2 sidor i sin läxmatte-bok.
Fritidsinformation:
Aktivitetstisdag: Treorna på fritids håller i tre olika stationer.
Man kommer att kunna välja en av följande stationer:
* Bäst i test
* Innebandy (utomhus)
* Fotboll (utomhus)
Stäng