Veckomeddelande v 48

Klass 2

Allmän information:
Kläder efter väder. Bra att ha extra varma vantar med sig!
Nu när snön har kommit så är det lite trångt vid vår vändplatta och parkering vid stadion, speciellt 8:20 och 13:40 kan det vara extra trångt. Det finns möjlighet att parkera vid den nedre parkeringen också.. Tänk på att stänga av bilen vid hämtning och lämning för barnens säkerhet.
Söndag den 26/11 är det årsmöte för vår huvudman Tolvmansskolans ekonomiska förening 18:00.
Vi tar tacksamt emot lotteripriser till basaren. Lämna till skolan senast 12/12.
KOM IHÅG VECKA 48
INFORMATION
Måndag Inneidrott. Vi promenerar till fotbollshallen. Medtag ombyte+handduk. Vi duschar efteråt.
Tisdag Läxhjälp 13.45-14.15.
Onsdag OBS! Läxan lämnas in och ny läxa delas ut.
Torsdag
Fredag
Veckobrev:
Det har varit en fin vecka med många lektioner där de jobbat på fantastiskt bra. Det blir även bättre och bättre med handuppräckningen. Heja!

Äntligen kom vi till vår första destination: London. Vi lekte lekar på engelska, drack te och åt scones med marmelad och ost. Sen såg vi en film om Storbritannien och skrev meningar utifrån stödord från filmen. Det blir spännande att se vart vi åker härnäst. Mer om det får barnen veta nästa vecka.

Vi fortsätter med uppställning. Nu har vi börjat med subtraktion utan växling. Vi jobbade mycket tillsammans innan de fick köra på i sina matteböcker. Det var lite förvirrande att byta räknesätt eftersom vi har jobbat med addition ett tag men de löste uppgifterna fint tillslut. Vi fortsätter att arbeta med detta både på lektionstid och som läxa.

På svenskan har vi skrivit kapitel 6 i Den magiska dörren. I veckan skulle de komma på hur de skulle hjälpa sin nya vän. Vi har också arbetat med verb och läsförståelse.
På No-passen fick de gå en tipsrunda utomhus som handlade om blandningar, lösningar och luft. De fick också lära sig om Döda havet, samt skriva en liten faktatext kring detta.
Luciaövningen fortsätter och det går bara bra. De som önskat så fick i dag ta hem sina verser. Öva gärna hemma på dessa och även på sångerna.
Läxa:
Läsläxa: Kapitel 9. Läs kapitlet för eller tillsammans med en vuxen minst fyra gånger i veckan.
Matteläxa: Ett matteblad med uppställning utan växling.
Fritidsinformation:
Fritidsinformation:


Aktivitetstorsdag: De som vill bakar lite inför basaren, de andra leker någon lek.
Stäng