Veckomeddelande v 18

Förskoleklassen

Allmän information:
Det är blött och så roligt att leka i vatten så nu behövs det extrakläder, galonisar och vantar på plats.
Ha gärna med en tunnare jacka oxå, barnen blir så varma.
Nu har cyklarna tinat fram och cykelparkering finns på två ställen, vid bagarebacken och vid tallen nere vid vår parkering.
Om ni har tyg, garn, knappar eller annat trevligt pysselmaterial som bara ligger och skräpar hemma så finns det tacksamma barn och pinglor som gärna tar emot :)
KOM IHÅG VECKA 18
INFORMATION
Måndag
Tisdag Valborgsmässoafton. Skolan slutar 12.00 Fritids som vanligt.
Onsdag Röd dag. Skolan stängd.
Torsdag
Fredag
Veckobrev:
I veckan har vi på allvar startat upp sagoprojektet. Klassen har nu röstat fram att vi ska spela rollerna med "oss själva". Vi har även valt roller och eftersom denna version av Snövit blir lite normbrytande blir det en prins istället för Snövit, en väldigt självupptagen kung istället för drottning samt en prinsessa som spelar hjältinnan som räddar prinsen. Sen har vi även troll, dvärgar, vargar och älvor som kommer att bo i "dvärgarnas hus". Vi får inte heller glömma vår livs levande spegel. Vissa roller var mer intressanta än andra så då fick lotten avgöra. Nästa vecka kommer vårt arbete med kulisserna att starta. Något som vissa i denna grupp behöver träna på är också att jaget går inte före laget eftersom man inte själv får göra slottet eller spegeln utan man får lov att samarbeta eftersom det är fler som vill arbeta med samma sak.
I matten har vi fortsatt att arbeta med talkamrater. Vi har både arbetat praktiskt samt i matteboken. Det jag märker är att det är ibland fortsatt klurigt att överföra det praktiska arbetet till det teoretiska. Detta betyder att det i vissa fall behövs mer praktiskt i samband med det teoretiska t. ex material att arbeta med samtidigt som man utför uppgifterna i matteboken.
På idrotten lekte vi en lek som påminde om "Gammelgäddan". Istället för fiskar hade vi en låt från Melodifestivalen som varje lag skulle lystra till. Så lagen var "Unforgettable", "Que Sera", Smash Into Pieces", och "Effortless". När de hörde deras låt så fick de ut och springa och när låten tystnade fick de passa sig för gammelgäddan. Mycket trevlig variation på lek.
I övrigt har även fortsatt arbetet med gränser och det har i överlag varit en lugnare vecka i gruppen.
Vi avslutade veckan med att arbeta i faddergrupperna. De fick 4 minilektioner där vi fröknar läste sagor från 4 delar av världen. Vi uppmärksammade även världsboksdagen och böckernas betydelse i vårt samhälle.
Önskar er en skön helg!!!

sofia.pettersson@tolvmans.se
linda.lundkvist@tolvmans.se

Fritidsinformation:
Fritidsinformation:

Torsdagsaktivitet:
Denna torsdag firar vi de elever på fritids som fyllt år januari - juni.

Stäng